dilluns, 2 de novembre del 2020

Galiota catalana


Catalan galiot
Made from scratch, 1/600 (=3mm)

Voldria encetar avui una curta sèrie d'articles dedicats a la meva flota catalana dels segles XVII i XVIII, més concretament a les galeres que he estat fent --algunes a partir de scratch, com és el cas de la present; i d'altres ja procedents d'una marca dedicada a fer models navals d'escala 1/600.

La idea que tenia jo al cap era d'utilitzar peces d'una làmina de plàstic PVC de 2mm de gruix per a conformar el casc de la galera, tot completant després el model amb peces de plasticard (plàstic HiPS, el de modelisme), per configurar-ne bancs, empavesats, peces d'artilleria, etc. Rems, pals i veles haurien de ser del mateix material.

Com podeu comprovar, resta lluny de ser cap prodigi del modelisme, però fa bona fila i queda bé damunt la taula. Val a dir que en el moment de decidir-me a construir-la no coneixia cap marca que fabriqués models de galeres a escala 1/600 a part de Skytrex, i aquestes darreres em semblaven massa voluminoses per a aquesta escala. Aquesta perspectiva ha canviat darrerament, com aviat veureu; però això ja és tema d'un altre article...

2 comentaris:

James Fisher ha dit...

Superb, scratch-build model. It looks marvellous!
Regards, James

Soldadets ha dit...

Thanks for your so warm comment, James. Please keep tuned for another scratch built galley - posting this very same week!