dilluns, 9 de novembre del 2020

Galera "Santa Anna"


"St. Ann" Catalan galley
Made from scratch, 1/600 (=3mm)

Amb puntuals intermitències, durant l'Edat Moderna la Generalitat de Catalunya mantingué una flota de tres o quatre galeres, que darrerament m'he proposat de reproduir. A l'hora de començar aquest projecte, jo no coneixia cap marca fabricant de galeres a escala 1/600 que em fes prou el pes; excepció feta de Skytrex, de prou bona factura però molt voluminoses per al meu gust. És per aquest motiu que vaig decidir de fabricar-me'n una a partir de scratch --és a dir, amb elements improvisats, com ja us vaig mostrar fa ben pocs dies, amb ocasió d'una galiota que em va servir de prova.

Vaig seguir el mateix procés de muntatge que amb la galiota, tot emprant també eñs mateixos materials: plàstic PVC de 2mm de gruix, làmines fines de plasticard (=plàstic de modelisme) i bastonets del mateix material i diferents gruixos per a les vergues, antenes i rems. Per a les veles vaig fer servir retalls de calendaris de plàstic, adientment doblegats per aplicació de calor.

L'estendard del pal major està inspirat en el que llueix una maqueta del Museu Marítim, a les Drassanes de Barcelona.

A les imatges següents podeu veure galera i galiota navegant costat per costat:

Val a dir que recentment he trobat una altra font de galeres en miniatura que m'agrada prou. Ben aviat us ho mostraré!

4 comentaris:

Francesc ha dit...

Espero que facis el sant Francesc de Paula

Soldadets ha dit...

El tinc damunt la taula :)

Francesc ha dit...

Perfecte, es el meu sant patro, fundador de l'ordre dels mínims (ja es aixó)

Soldadets ha dit...

Molt ràpid no seré, doncs l'estic fent alhora que un navili de línia, un gran galió i dues pinasses... amb una galera capitana i una fragata més antiga fent cua!