dimecres, 11 de novembre del 2020

Galera "Sant Maurici"


"St. Maurice" Catalan galley
Imperial-modellbau, 1/600 (=3mm)

Ben pocs dies enrere vaig comentar que havia trobat una font de galeres a escala 1/600 que em feia prou el pes. Es tracta d'una petita marca alemanya que porta per nom Imperial-modellbau; bo i que a les seves galeres van fluixes d'algun detall referent a les bancades de galiots i els rems mateixos o la manca de fanals, tenen en canvi un parell de detalls força interessants, com és la varietat d'armament opcional o el fet que les veles hi van plegades; a part de tenir unes dimensions un xic més reduïdes que les de Skytrex (i més realistes en la meva modesta opinió).

Si de resultes de llegir aquest article tens curiositat per provar-les, sàpigues que les comercialitzo al web de Minairons (tot siguit dit...).

Vaig triar un dels seus models de galera mitjana per a recrear la "Sant Maurici", una altra de les galeres de dotació regular de la Generalitat de Catalunya al segle XVII. Només he modificat el model original tot afegint-hi uns empavesats laterals per a cobrir els galiots, i modificant la part de popa per afegir-l'hi un vistós tendal i un fanal de Minairons.

El tendal té una carcassa de filferro que vaig cobrir amb paper de diari, degudament conformat amb l'ajut de cola blanca. El gallardet de l'arbre major està inspirat en el d'una maqueta del Museu Marítim, mentre que l'estendard reial al sector de popa és plausible però hipotètic.

A les imatges següents podeu veure les galeres "Sta. Anna" i "St. Maurici" navegant costat per costat:

2 comentaris:

James Fisher ha dit...

They look magnificent! Congratulations on such fine scratch built models.
Regards, James

Soldadets ha dit...

Hi James, glad you like them!
Only one of these galleys is made from scratch, though - the red one, to be precise. The green galley is from a small German company named Imperial-modellbau; as you can see, both are highly compatible to each other.