dimecres, 25 de novembre del 2020

1er Batalló de Florida


CSA 1st Florida Bn.
AB i OldGlory15, 15mm

Aquí teniu un altre regiment del meu vell exèrcit confederat, degudament arreglat i millorat (o això em sembla). Es tracta del 1er de Florida, que a la batalla de Shiloh formava part de la brigada del general Anderson. Hi he utilitzat majoritàriament figures d'Anthony Barton, però també n'hi ha una bona quantitat de procedents d'Old Glory 15s.

He volgut respectar la gama de colors que hi havia aplicat anys enrere, consistent en una mescla heterogènia de gris clar, "butternut" i colors sorrencs. Quasi totes les figures vesteixen la típica caçadora o "shell jacket" de cotó, i unes poques hi porten el color blau distintiu de l'arma d'infanteria a mànigues o coll. Igualment, hi ha una majoria de figures que porten barrets d'ala ampla, que he procurat pintar de colors clars, com suggerint que poden estar fets de palla o d'altres materials lleugers.

Fixeu-vos en les petites marques de color que hi ha al costat posterior de les bases. És un sistema codificat que se'm va acudir mentre treballava en aquest regiment, i ara ja ho llueixen totes les unitats que he arreglat. Es tracta de tres punts de color que permeten identificar a quina divisió, brigada i regiment pertany cada base: vermell és 1, blanc és 2, groc és 3, verd és 4, blau és 5 i lila és 6. Per tant, si qualsevol dia em trobo una d'aquestes bases fora de lloc, puc immediatament saber on l'he de guardar llegint aquest codi. En aquest cas concret, hi diu "1ª Divisió, 2ª Brigada, 1er Regiment". Molt útil quan tens un fotimer de figuretes damunt la taula i has d'endreçar-les!

Una darrera nota sobre la bandera, que suposadament segueix el disseny de Bragg, si bé amb la vora blanca en lloc de rosa. Això es deu a haver-ne trobat alguna interpretació així a la Xarxa, així com també a criteris estètics particulars: em fa l'efecte que la vora blanca llueix més que no pas rosa. Fixeu-vos també que hi ha 12 estels en lloc de 13, i que són de 6 puntes en lloc de 5.

2 comentaris:

Francesc ha dit...

Molt surenys, aviam quan penjarà un informe

James Fisher ha dit...

More excellent painting and your basing provides really 'animated' units.
Regards, James