dilluns, 7 de desembre de 2020

13è R.I. de Lluisiana


CSA 13th Louisiana IR
Peter Pig, 15mm

Aquest no és cap regiment que ja tingués prèviament, sinó que l'he pintat des de zero aquestes darreres setmanes. Es tracta d'un conjunt de zuaus de la marca britànica Peter Pig que he volgut pintar com pertanyents al 13è regiment d'infanteria de Lluisiana, que precisament va començar la guerra vestit d'aquesta forma prou original i atractiva. Allò que em va seduir d'aquest regiment, format a Nova Orleans, és que es tractava de l'única unitat de combat veritablement multiètnica de tota la Confederació (si no de tota la guerra), amb soldats d'ètnia hispano-mexicana, francesa, italiana, irlandesa, etc. Segons la crònica que en vaig llegir d'un seu oficial, hi havia fins i tot xinesos!

Aquest és el motiu pel què veureu certa varietat de tons de pell i cabell a les figures (que potser he exagerat una mica, perquè es noti més fàcilment). Em va costar una mica trobar informació de detall sobre la uniformitat d'aquest regiment, però al capdavall vaig deduir que vestien pantalons amples vermells, camisa també vermella i caçadora oberta blava. D'altres detalls són especulatius, com el color de la faixa o si duien cofat kepis o gorra; ara bé, fos el que fos que duien, era vermell també.

No totes les referències de Peter Pig triades duien kepis, sinó gorra; per la qual cosa vaig haver de fer una mica de bricolatge substituïnt caps. Afortunadament, la mateixa Peter Pig proveeix gran varietat de caps cofats amb tota mena de gorres, cascs i barrets, així que només va ser cosa d'anar perforant foradets amb un tirabuixó i posant-hi el cap desitjat...

En aquesta visió posterior podeu veure el menut sistema de marques de color que permeten identificar el regiment. En aquesta ocasió, la combinació vermell-vermell-groc indica "1ª Divisió, 1ª Brigada, 3er Regiment".

Pel que fa a la bandera, l'he fet per ordinador a partir d'informacions trabades a la Xarxa, i segueix típicament el disseny anomenat "Johnston" (rectangular sense vores, amb 13 estels de cinc puntes); portant-hi brodat el nom i número del regiment, així com el símbol dels canons creuats, indicant que en algun moment va capturar una bateria enemiga.

4 comentaris:

Francesc ha dit...

Uns zuaus molt xulos

Soldadets ha dit...

Per ser els primers que he pintat mai, no han quedat del tot malament :P

James Fisher ha dit...

Lovely, colourful zouaves.
Regards, James

Soldadets ha dit...

Glad you like them, James :)