dijous, 6 de juliol del 2023

Reassignant generals austriacistes


Reassigning Austro-catalan generals
Minifigs, Dixon, Peter Pig, Roundway, Essex, 15mm

Com ja vaig explicar en aquest article anterior referit als meus generals otomans, estic adaptant els meus exèrcits del segle XVIII al reglament Maurice, que només requereix una sola figura de general en cada exèrcit; com que jo n'hi solia tenir fins a tres, n'estic reassignant els sobrants amb la finalitat de reutilitzar-los per a d'altres propòsits (fent de generals d'altres països).

Així doncs, les figures preexistents han estat recombinades, assignades noves banderes i disposades en una base més gran, rodona de 40mm de diàmetre, que resulta més vistosa al terreny de joc. Aquest que esteu veient ara és l'element de comandament austro-català, format per una figura muntada de Minifigs acompanyada per un abanderat d'Essex i un fuseller de Roundway. Podeu veure'n la configuració antiga aquí.

Aquí he utilitzat una figura muntada de Roundway i l'he feta acompanyar per un hússar i un abanderat, de Dixon ambdós. En aquest cas els he atorgat una bandera austriacista canònica, de forma que le peanya pot actuar tant de català com d'austríac. Podeu veure'n la configuració antiga aquí.

I finalment el tercer element de comandament ha estat reassignat com a general venecià, aprofitant la circumstància que darrerament estem jugant una campanya sobre la guerra otomano-veneciana. Aquí l'oficial és de Peter Pig i està flanquejat per un dragó i un abanderat, també de Dixon tots dos. Podeu veure'n la configuració antiga aquí.

Ja posats a fer, hi he afegit un grupet de prohoms ("notables", al reglament Maurice), que són figures individuals que poden (o han de) ser afegides per liderar una determinada unitat o conjunt d'unitats, i que hi poden conferir un efecte variable (no sempre bo). Tots ells han estat disposats en bases individuals de 15x30mm, compatibles amb el sistema de bases que utilitzo normalment. Tres d'ells han estat pintats en lliurea coincident amb tres regiments d'infanteria catalans, mentre que el quart ha estat pintat més lliurement.

1 comentari:

Old Nick ha dit...

Outstanding miniatures very beautifully painted.