divendres, 7 de juliol del 2023

Caballarii carolingis II (encàrrec)


Carolingian caballarii II (commission)
Peter Pig, 15mm

Avui mateix he completat un segon esquadró de cavalleria de l'exèrcit carolingi que em fou encomanat, compost com de costum per figures muntades de la casa britànica Peter Pig, muntades sobre bases de 30 x 40 mm, a raó de tres figures per base.

El mètode seguit ja fou explicat amb ocasió del primer esquadró pintat, consistent en abordar primer les cotes de malla i altres elements semblants, per tal que el "pinzell sec" de pintura metàl·lica no taqués d'altres superfícies; per passar després a tractar els cavalls, també marcats per l'aplicació del pinzell sec.

Pel que fa als genets, vaig emprar majoritàriament la mateixa paleta ja utilitzada - potser amb l'experimentació d'un parell de túniques de color 70.958 Pink. Com en l'esquadró precedent, els escuts han estat pintats majoritàriament en un color, aquí 70.908 Carmine Red, amb unes quantes excepcions en 70.940 Saddle Brown, 70.912 Yellow Tan i 70.918 Ivory.

L'estendard triat per a aquest esquadró és una altra variant comú de l'Oriflama que es pot trobar a la Xarxa, escollida expressament perquè lligui amb el color majoritari dels escuts.