dilluns, 19 de juny del 2023

Caballarii carolingis (encàrrec)


Carolingian caballarii (commission)
Peter Pig, 15mm

Un cop completades les unitats d'infanteria de l'exèrcit carolingi que em fou encomanat, he començat recentment el treball en un primer esquadró de cavalleria; que, com podeu veure, es compon de 18 figures muntades de la casa britànica Peter Pig, posades sobre bases de 30 x 40 mm a raó de tres figures per base.

Per començar, vaig pintar primer que res els cascs i cotes de malla, com sempre faig quan aquests elements metàl·lics són presents en una figura, doncs la tècnica de "pinzell sec" amb pintures metàl·liques sol deixar un molest polsim de purpurina tot al voltant de la zona que estàs treballant. Acte seguit vaig anar pels cavalls, i només al final vaig escometre els genets.

Pel que fa als cavalls, hi vaig configurar una paleta prou àmplia, que consta principalment de 70.950 Black, 70.984 Flat Brown, 70.871 Leather Brown, 70.983 Flat Earth, 70.874 Tan Earth i 70.951 White, amb taques blanques aleatòries a les cames i fronts.

Només en acabar els cavalls vaig començar a pintar les superfícies no metàl·liques dels genets, utilitzant aproximadament la mateixa paleta anteriorment emprada a les infanteries. Amb la intenció de donar a eventuals espectadors una (falsa) impressió d'uniformitat, els escuts es van pintar amb només tres colors: la majoria 70.891 Intermediate Green, però també uns quants 70.940 Saddle Brown i 70.912 Yellow Tan.

L'estendard seleccionat per a aquest esquadró és una de les múltiples variants d'Oriflama que es poden trobar a la Xarxa, triada deliberadament perquè coincidís amb el color majoritari dels escuts. Observeu que les vores de l'estendard han estat emmascarades amb pintura verda. Recomano amb vehemència que emmascareu sempre aquestes molestes vores blanques del paper. La diferència d'aspecte serà espectacular, fins i tot si el vostre to de pintura no coincideix al 100% amb el de la bandera.

1 comentari:

Teri. ha dit...

Em semblen fantàstics els colors escollits i el resultat final. quan acabis avisa'm ja tinc a punt figures per fer-te una comanda! Fins aviat!