dimarts, 26 de setembre del 2023

Líders carolingis (encàrrec)


Carolingian commanders (commission)
Peter Pig, 15mm

A les acaballes ja de l'encàrrec de pintar un exèrcit carolingi, el penúltim pas n'ha estat enllestir-ne dues bases de comandament. Aquestes són quadrades de 4 cm de costat, i inicialment havien de contenir només dues figures - la del general i la d'un portaestendard; nogensmenys, com que llur superfície donava per a més i, aprofitant que em sobraven algunes figures, n'hi he posat tres, tot afegint-hi un genet armat.

Aquesta base, concretament, vol representar Carlemany mateix; per la qual cosa l'hi he afegit l'estendard personal que se l'hi sol atribuir, i els soldats que l'acompanyen van uniformats de vermell - doncs és també el color atribuït a la seva guàrdia personal.

L'altre element de comandament vol representar un general anònim, acompanyat també d'abanderat i soldat armat. En aquesta ocasió l'estendard és una altra variant coneguda de l'Oriflama. La lliurea dels soldats acompanyants és més diversa, semblant a la que exhibeixen els elements de cavalleria que havia pintat anteriorment.

L'únic que em resta ara és completar marcadors de baixes i "mitges bases" (peanyes de 3 x 1,5 cm amb una sola figura, aparentment utilitzades pel client per a designar unitats mancades d'efectius o com a elements de skirmish - depenent del reglament utilitzat.