dissabte, 13 de març del 2021

General otomà (II)


Ottoman General (II)
Wargamer.pl i Essex, 15mm

Bo i que el reglament Maurice que finalment hem adoptat només prescriu una sola figura de general per bàndol, els exèrcits del segle XVIII que ja tinc n'hi tenen sempre tres; així que en el cas de l'exèrcit otomà, que estic muntant actualment, també n'hi pintaré tres. Tenir aquesta mena de figures especials en excés sempre pot anar bé, ja sigui per fer de marcador o, com en el cas de Maurice, per representar "notables" o dignataris diversos.

Si la primera figura de general que vaig pintar era de la casa italiana Legio Heroica, per a aquest segon general he triat una figura de la marca polonesa Wargamer.pl, i l'he feta acompanyar per un abanderat de la britànica Essex.

El conjunt està muntat sobre una base quadrada de 2,5 cm de costat. Pel que fa a la bandera, ha estat elaborada a partir de símbols otomans trobats per Internet, texturitzada amb l'ajut d'un programa informàtic i després impresa sobre paper d'impresora normal.

Nota 10/06/2023: Aquesta peça ha estat remodelada per adaptar-la millor als requeriments del reglament Maurice, com es pot veure en aquesta entrada.