dilluns, 15 de març del 2021

Galera "Sant Jordi"


"St. George" Catalan galley
Imperial-modellbau, 1/600 (=3mm)

Ja us havia parlat amb anterioritat de la marca alemanya Imperial-modellbau, que fabrica models de galeres a escala 1/600, que, per les seves dimensions, em feien més el pes que no pas les de Skytrex. En aquesta ocasió he aprofitat un dels seus models més grans per a construir la galera "Sant Jordi", nau capitana de la flota de galeres de la Generalitat vers el segle XVII.

He modificat lleugerament el model original en alguns aspectes. Així per exemple, l'hi he posat tres grans fanals a popa per remarcar la seva condició de galera capitana, he reemplaçat el pal major original per un de Skytrex, hi he posat un tendal a popa fet amb paper de diari encolat i sostingut per un esquelet de filferro i, finalment, he afegit 2 canons més als 3 que originalment portava a proa.

També hi he afegit els remers, veritable tasca de xinesos! O millor dit, n'he afegit els seus caps; que no són altra cosa que minúscules boletes de bijuteria, comprades en un basar xinès.

Per finalitzar, hi he afegit un conjunt de banderes i estendards inspirats en els d'una maqueta de les Drassanes de Barcelona.