dilluns, 15 de juny del 2020

Notables otomans


Ottoman notables
Legio Heroica i Wargamer.pl, 15mm

Com ja vaig comentar al meu article d'ara fa una setmana, el nou reglament Maurice que hem adoptat només contempla una sola figura de general per cada jugador participant, i tota la resta de personalitats rellevants (anomenades "notables") requereixen marcadors o figures completament diferenciades de les dels generals.

La solució que hi he adoptat és la d'utilitzar figures en bases individuals, que per les seves dimensions facin la "mínima nosa possible" al camp de batalla i resultin fàcilment diferenciables d'un general - tant pel fet d'anar soles com per la forma i mides de la seva base siguin impossibles de confondre amb res més.

Es tracta de bases hexagonals de plàstic PVC (imantades per sota, com de costum); per la seva configuració, al camp de batalla poden ser afegides a una unitat (=attached), o poden també ésser emprades en jocs de rol o skirmish de petit format.

La figura del turbant més alt és de Legio Heroica i és sencerament de metall, així com el seu cavall. En canvi, les altres dues figures són de Wargamer.pl i presenten la particularitat que, mentre que les figures humanes són de metall, les dels cavalls són de plàstic. Curiosa i interessant innovació, aquesta.

Nota 10/06/2023: Aquestes peces han estat remodelades i augmentades per adaptar-les millor als requeriments del reglament Maurice, com es pot veure en aquesta entrada.