dijous, 25 de juny del 2020

General de Divisió confederat


Confederate Div. General
OldGlory 15s i AB, 15mm

Segueixo amb la present tongada de figures de comandament, en aquesta ocasió un general sudista de la Guerra de Secessió Americana, que planejo utilitzar en el paper de Daniel Ruggles, general de la 1ª Divisió del Cos d'Exèrcit de Bragg, de l'Exèrcit del Tennessee. Molt probablement faré exercir aquesta figura com a comandament en cap de les meves forces en eventuals futures partides, doncs honestament no crec que pugui arribar a muntar res més gran que una divisió - si més no a escala regimental, que és com estic muntant l'exèrcit.

Anant per les figures, es tracta d'un general de la casa Old Glory 15s muntat en un cavall d'Anthony Barton, acompanyat per un portaestendard a cavall també d'Old Glory 15s. Una tercera figura a peu fa el paper de correu d'algun regiment d'infanteria, i és inconfusiblement de Barton també. Les figures van ser pintades força anys enrere, i aquest cop m'he limitat a retocar-les una mica, afegint-hi alguns efectes d'ombra i llums amb pàtines de Vallejo - producte que aleshores no coneixia. D'altra banda, he substituït l'antiga base quadrada, que era de cartró, per una de circular de fusta, de 40mm de diàmetre.

Com a detall final esmentaré la bandera, que és una reproducció del pavelló de combat de les tropes a les ordres de Bragg, i que es diferencia de les banderes utilitzades al front oriental per ser rectangular en lloc de quadrada, amb una vora rosa i amb 12 estels de 6 puntes, en lloc de 13 de 5 puntes. Seria per superstició?

2 comentaris:

Francesc ha dit...

Compte no vinguin uns liberals i li tirin al riu

Soldadets ha dit...

:D