divendres, 8 de març del 2013

La Companyia de l'Anell


The Fellowship of The Ring
M282 Legolas, M289 Gandalf

Mithril i Games Workshop, 32 i 28mm


L'article d'avui és una bona mostra de com mai no t'has d'acabar de creure del tot les afirmacions que fa la gent, si fan olor de categòriques. En aquest cas, les meves afirmacions: sempre que he parlat de la Terra Mitjana de Tolkien, he destacat les figures de la casa Mithril per damunt de la seva més directa rival, la sèrie LOTR de Games Workshop. Doncs bé, aquí teniu unes quantes fotos de la Companyia de l'Anell per desmentir aquesta afirmació meva.

O per matisar-la, si més no. Perquè les coses s'han de matisar tot sovint. No suporto l'aire "blandi-blub" dels elfs de GW, per exemple; però en canvi opino que els seus hòbbits tenen molt més de caràcter que els de Mithril. Com a mostra, aquests deliciosos Frodo, Sam, Pippin i Merry, que he pintat mirant de ser molt fidel als fotogrames de la pel·lícula de P. Jackson.

També tenen una personalitat molt marcada els personatges humans de la Companyia fets per GW --bo i que he reconèixer que molt segurament la pel·lícula abans esmentada hi pot haver exercit una gran influència. En aquesta altra fotografia de grup, podeu veure Àragorn i Bóromir en primer terme, també caracteritzats amb tota la fidelitat que he sabut als fotogrames de la pel·lícula.

En canvi, per a Lègolas m'he estimat més agafar la figura M282 de Mithril, pintant-la del·liberadament de forma molt diferent a com el mostra la pel·lícula: amb colors principescs, tal com m'imagino jo el fill de Thrànduil, l'últim rei d'un regne èlfic a la Terra Mitjana. L'he fotografiat aquí al costat del seu inseparable amic Gimli --novament hi he preferit la figura de GW per damunt de la que oferia la referència M282 de Mithril (tot i que també l'hi tinc pintada, ja us l'ensenyaré un dia d'aquests).

I com ja segurament haureu imaginat, també he triat la figura M289 de Mithril per a l'inefable Gandalf Mithrandír. Observeu que, per a compensar la diferència de mides entre les figures d'una i altra casa, he fet servir bases de fusta de balsa de Litko per a les de Mithril, que són força més baixes que les de GW. No és el més enginyós dels trucs, però funciona prou bé.