diumenge, 3 de març del 2013

Auto-metralladores Bilbao (encàrrec)


Bilbao Armoured Cars (commission)
Barcino, escala 1/72 (=20mm)

Aquest és l'aspecte que presenten finalment, tot just acabats de sortir del forn, els auto-metralladores blindats Bilbao de què us parlava en aquest article que vaig escriure uns dies enrere amb el títol de "Work in Progress".

Com segurament sabreu, aquests vehicles de resina han estat produïts per Oscar Alcalde i comercialitzats per mi sota l'etiqueta conjunta de les marques respectives, Barcino Miniatures i Minairons Miniatures. Mitja dotzena d'ells van ser demanades per P.F. de Sabadell, amb l'encàrrec de pintar-los alhora. Vam quedar que 5 serien decorats com a republicans, deixant-ne un com a del bàndol franquista. Aquestes en són les fotos:

Les banderetes espanyoles són calcomanies de Minairons a escala 1/72, mentre que el lema "Viva España" prové d'un joc a escala 1/76 de la casa Aleran Decals. Pel que fa als 5 blindats republicans, vaig decidir pintar-ne quatre com de la Guàrdia d'Assalt, deixant-ne un per a les milícies d'esquerres:

Un altre cop, les calcomanies són d'Aleran Decals. La capa base del vehicle és feta amb caqui groguenc, amb taques de verd militar i terra fosca, tots de Vallejo. Cada capa, amb el seu propi procés d'aplicació per etapes. Resulta un xic laboriós, però sol donar bons resultats en 15 i 20mm.

Finalment, els 4 Bilbaos de la Guàrdia d'Assalt. Novament, per no fer-los tots iguals, vaig optar per deixar-ne dos amb el color gris verdós uniforme de pre-guerra, aplicant en canvi un esquema de camuflatge als altres dos, consistent en els mateixos colors abans esmentats --sols que aquesta vegada sobre una base de gris verdós. Aquests en són els resultats:

Les sigles "UHP" (="Uníos Hermanos Proletarios") que llueix un dels vehicles tornen a ser del mateix joc de calcomanies d'Aleran Decals abans esmentat, mentre que la bandera republicana d'un altre prové d'un kit de la casa de modelisme ucraïnesa UM. Consti que aquestes calcomanies ucraïneses són molt fràgils, segurament per manca d'acabat de la impressió amb vernís; per la qual cosa, després d'un parell d'intents fracassats en trencar-se'm la calcomania quan tractava de separar-la del paper que la suporta, vaig decidir d'envernissar jo mateix a mà les calcomanies. Cosa que almenys permetia aplicar-les sense que se't quedessin als dits.

Els distintius de les portes són aplicats a pinzell simulant la inscripció original, que incloïa l'escut de la República Espanyola, la paraula "Asalto" i un número de sèrie.