dilluns, 4 de març del 2013

Panzers I ausf. A (encàrrec)


Panzers I ausf. A (commission)
Minairons, escala 1/72 (=20mm)


Tal com havia promès al meu article anterior, ara és el torn dels "negrillos" que he pintat per a P.F. de Sabadell, un cop resolt el problema que vaig tenir amb el vernís en spray. Us acabo de presentar en primer lloc el tanc capturat pels republicans, que ja havíeu entrellucat ahir:


La bandera republicana és de paper, dissenyada en el meu PC i impresa amb una impresora domèstica. L'hi he donat forma just després d'haver-ne enganxat les dues cares amb cola blanca. Un cop endurida la cola, conserva perfectament la forma donada i ja només et cal fer-hi petits retocs de color a pinzell.

Passo ara a mostrar-vos la 1ª secció de tancs feixistes, per als què he triat en aquesta ocasió una combinació que m'agrada força, de gris panzer amb amples taques de color sorra. Les calcomanies són totes pròpies, de la firma Minairons --excepte les calaveres del frontal, que són d'Aleran Decals. No hi he posat distintius de companyia, per no coartar la llibertat de l'usuari per enquadrar-los amb els que ja té.


Alguns usuaris, així com la revista Miniature Wargames en un recent article de revisió, van lamentar que l'escotilla de la torreta no es pugués obrir --certament, aquí vaig badar en no preveure-ho. En aquesta ocasió, ho he solucionat fent una mica de bricolatge entre una torreta pròpia i una altra de la casa Fujimi, crec que amb resultats força decents. El tanquista és un prototip de resina sobrant, que anirà inclòs al proper tanc de Minairons en aquesta escala, el T-26.

Finalment, podeu veure a continuació els tancs de la 2ª secció de tancs feixistes, als què he aplicat l'esquema de camuflatge alemany que venia de fàbrica --almenys fins a 1937 o 1938, quan va ser substituït pel gris panzer:


Com podeu veure, l'esquema de camuflatge és el mateix també aplicat al Panzer republicà. L'origen de els calcomanies és el mateix que a la 1ª secció.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Fine looking models!

I can perhaps shed a little light on the colour schemes for the Panzer I. The three colour scheme was the official German camouflage before 1938, which was as you say, factory painted.

The vehicles came from the German Army as they were replaced by newer vehicles, so they were not new.

The Germans changed to a Panzer Grey and Brown two-colour scheme in 1938, which was factory painted on new vehicles.

Paint was issued for the soldiers themselves to paint the old ones and some were painted sooner than others. Ones due to go to Spain probably weren't re-painted initially.

So from 1938 vehicles arriving in Spain from Germany could be either three colours or two.

The single colour Panzer Grey scheme didn't appear on German vehicles until 1940, so vehicles in the GCE would not be a single Panzer Grey colour.

This is of course a matter of great argument amongst fans of German WW2 vehicles! ;-)

Soldadets ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Soldadets ha dit...

Valuable info indeed. I've learnt something else thanks to you, Jim. I had always believed that the 3-colours scheme had been replaced straightly by the plain panzer grey one in 1938, I didn't know that intermediate brown-grey pattern.

BTW, I guess now that it must have been quite a darker brown that the light, sandy one I've used. Isn't it?