diumenge, 17 de febrer de 2013

"Work In Progress"


Commissioned Work in Progress
Barcino i Minairons, escala 1/72 (=20mm)

Sense que això hagi de servir de precedent, eh? Les fotos mostrades avui corresponen a una comanda inconclosa de P.F. de Sabadell, qui tenia curiositat per saber quin aspecte oferien els vehicles encomanats, a mida que els treballs de pintura progressaven. Es tracta de 6 models de plàstic del Panzer I versió A la meva marca, Minairons Miniatures; així com 6 autos blindats de resina fabricats per Barcino Miniatures per a Minairons. Tots ells, d'escala 1/72.

A la primera foto es poden veure els 6 tancs, la meitat dels quals serà pintada amb un esquema de camuflatge tricolor (verd, terrós i sorrenc); mentre que l'altra meitat seguirà la pauta "gris panzer", o potser un esquema de camuflatge bicolor gris - sorra. El gris apareix aquí com a blavós, però cal observar que la fotografia amb flash, feta sense fonts de llum addicionals, ha distorsionat força el color. A la fotografia següent s'hi veu reflectit amb més fidelitat.

Val a dir que un d'aquests tancs serà pintat com a republicà (històricament, entre 3 i 5 foren capturats per les forces lleials a la República i utilitzats en combat contra els seus antics propietaris). D'altra banda, un altre tanc ha sofert una modificació significativa, doncs la torreta original ha estat reemplaçada per una altra de Fujimi, amb la intenció de mostrar-ne l'escotilla oberta i el comandant de tanc.

Per cert, que la figura és un prototip de resina del pròxim llençament de Minairons en plàstic a escala 1/72, que no és altre que el tanc T-26 (Sí, ho podeu considerar una inserció publicitària, he he he...).

A la darrera foto hi podeu veure els 6 auto-metralladores Bilbao, que en aquests moments tenen un aspecte que és tot un poema... Novament, el flash ens hi ha jugat una mala passada, doncs allò que veieu com a gris clar és en realitat un gris verdós. La idea aquí és pintar-ne 2 amb l'esquema gris verdós de la Guàrdia d'Assalt de pre-guerra, uns altres 2 amb un esquema de camuflatge a taques aplicat sobre el color original, un altre amb un camuflatge tricolor diferent (que probablement serà decorat com si pertangués a alguna milícia), i finalment deixant un sisè de color terrós uniforme i distintius feixistes (uns pocs foren capturats pels sublevats).

Hi ha encara molta feina a fer, especialment als vehicles que requereixen aplicació de camuflatge, que, fet a pinzell, resulta força laboriós. Els de color uniforme requereixen només treballar una mica més les calcomanies, retocar detalls com rodes i llums, i aplicar-hi una capa de pols o fang.