divendres, 26 de novembre del 2010

Comandaments catalans (I)


Catalan Commanders - September 11, 1714 Project
Roundway, Dixon i Essex, 15mm


Aquesta serà la representació amb figures de dues de les fitxes de comandaments del joc de tauler Setge 11 Setembre 1714, que tenim previst portar a tridimensional en el marc del Projecte 11 Setembre 1714. Es tracta concretament de dos líders catalans: el coronel Pau de Thoar i el Conseller en Cap Rafael de Casanova.

Ambdues figures han estat pintades d'acord amb les indicacions de l'abundosa bibliografia publicada darrerament sobre el tema. Així, per al coronel Thoar (a l'esquerra) he utilitzat la figura d'un comandament de cavalleria de la casa Roundway, i ha estat pintat amb els colors del regiment d'infanteria a què pertanyia, el de Nª Sª de la Concepció. En canvi, el Conseller en Cap de Barcelona, que pel seu càrrec era també coronel de la "Coronela" o milícia urbana de la ciutat, ha estat representat amb una figura de general, també de Roundway, i per tant l'hi he donat els colors del generalat austriacista català: uniforme vermell amb faixa groga.

Quant als abanderats, el que acompanya el coronel Thoar és una figura d'oficial de Dixon que he caracteritzat amb l'uniforme del regiment d'infanteria de Sant Narcís, blau amb gires blanques. I pel que fa al que acompanya el Conseller en Cap, és de la casa Essex, i l'he pintat com pertanyent al regiment d'infanteria Ciutat de Barcelona, que pel seu uniforme vermell combinava millor amb el seu general -per més que haguera quedat més congruent caracteritzar-lo de la "Coronela" barcelonina.

Piano piano, si va lontano, diuen; i d'aquí a l'11 de Setembre de 2014 hi ha més dies que llonganisses, així que no anem curts de temps... però no aniria malament que algun dels col·legues comencés a posar-s'hi també, eh?

3 comentaris:

Ray Rousell ha dit...

Very nice figures and flags.

Soldadets ha dit...

Thanks Ray. Glad you like them.

Unknown ha dit...

Very nice pro-Hapsburg Spanish generals.