dilluns, 22 de novembre del 2010

Regiment d'Inf. de Múrcia


Spanish "Murcia" Inf. Reg. 1707-1715
Minifigs, Roundway i Essex, 15mm


Crec observar que, en matèria de Guerra de Successió Espanyola, estic començant a anar fixant, poc a poc, un "estil" particular de cadascun dels meus exèrcits. Així, la utilització preferent de figures de la veterana Minifigs en la composició dels regiments d'infanteria borbònica els està imprimint una personalitat pròpia i diferenciada, cosa que m'agrada molt.

L'avantatge que tinc és el d'estar simultàniament pintant unes altres figures per a un projecte especial, que vaig batejar com a Projecte 11 Set 1714, m'està facilitant molt la feina de fer provatures en aquesta matèria, doncs en aquest projecte estic emprant preferentment figures d'Essex i Roundway, mentre que per als exèrcits "convencionals" de wargame utilitzo de forma predominant els productes de Minifigs (borbònics) i Dixon (austro-catalans); aquesta simultaneitat m'ajuda a copsar millor les possibilitats de mescla de miniatures diferents en una mateixa base, de forma que estic aconseguint combinacions cada cop més harmonioses (o això m'està semblant).

Igualment, aquesta feina a dues bandes em permet també experimentar diferents combinacions de colors en aquells aspectes que uniformològicament són més obscurs. Així per exemple, podeu veure una nova interpretació d'aquest regiment felipista en relació a com el vaig pintar per al Projecte 11 Set 1714; per exemple, en allò que pertoca a l'uniforme del timbaler, que allà fou pintat amb colors invertits en relació als de la tropa, i aquí, en canvi, amb el color de fons de la bandera batallona i gires com les de la tropa. També s'hi poden observar experimentacions en el color de les mitges, o als cinturons, corretges i casalines (="cartutxeres", que en diríem avui dia).

Però, sobretot, hi estic trobant el més important camp d'experimentació en matèria de tècniques pictòriques, amb resultats francament alliçonadors i fructífers. Més exemples, d'aquí a no res.