diumenge, 5 de febrer del 2023

Robertson's Alabama Battery


CSA Robertson's AL Battery
AB, Essex, Minifigs i OldGlory15, 15mm

I aquí teniu avui un altre pas més en la reconstrucció del meu vell exèrcit confederat de la Guerra de Secessió Americana. En aquesta ocasió es tracta d'una bateria de la brigada Gladden, pertanyent al cos d'exèrcit de Bragg d'acord amb els ordres de batalla de Shiloh. Està compost bàsicament per figures d'Anthony Barton, Essex i Old Glory 15s, amb cavalls de Minifigs i Old Glory 15s; el tren i els canons, no sé d'on provenen, francament.

La majoria de figures ja estaven pintades d'anys enrere, però n'hi he hagut d'afegir un parell d'humans i un altre parell de cavalls. Canons i tren d'atilleria han estat pintats o repintats amb 70.880 Khaki Grey, seguint la pauta ja establerta en bateries precedents.

Per cert, les peces d'artilleria aquí emprades són canons Williams d'una lliura, de retrocàrrega, tir ràpid i un calibre aproximat de 39,88 mm. S'afirmava que podien disparar de mitjana 20 projectils per minut, amb un abast màxim de 2.000 iardes. De bon començament, els ianquis no tingueren ni idea de quina mena d'artefacte era.

En aquesta darrera imatge podeu veure la identificació de la unitat, d'acord amb un patró que assigna cada color a un nombre: vermell-1, blanc-2, groc-3, verd-4, blau-5, lila-6. Així, en aquest cas el codi es llegeix com a 2ª Divisió, 1ª Brigada, 6ª Unitat.