dimecres, 22 de febrer del 2023

Filibot


Age of Sail flute
Firelock Games' Oak & Iron, 1/600 (=3mm)

Avui tinc l'oportunitat de mostrar-vos un model naval de plàstic de la sèrie Oak & Iron de Firelock Games. Es tracta d'una col·lecció que ha quedat una mica relegada per la simultània aparició de Black Seas de Warlord Games, però que, des de la meva perspectiva, té l'avantatge d'oferir vaixells més propis dels segles XVII i XVIII que no pas de les guerres napoleòniques - cosa que casa molt millor amb els meus interessos, a banda de ser compatibles amb els de la meva pròpia marca, Minairons miniatures.

El vaixell que he triat per començar és un filibot mercant, un tipus de nau prou versàtil com per a utilitzar-la en múltiples escenaris. El model és de plàstic de modelisme i consta de ben poques peces: una pel buc i una altra per cada conjunt de pals i veles. Per bé que a primera vista sembla una mica massa simple, la veritat és que presenta un nivell de detall força acceptable, que resalta un cop és pintat.

L'única feina addicional que hi vaig haver de fer fou afegir-hi els pals de bandera, que són simples filferros encabits en perforacions fetes amb filabarquí. No hi he fixat banderes definitives, per així poder utilitzar el vaixell en múltiples rols, en funció de les necessitats. En aquesta foto, se'l pot veure amb el pavelló (fictici) de la (històrica) Companyia Nova de Gibraltar, fundada per catalans durant la Guerra de Successió Espanyola aprofitant la conquesta aliada del Penyal.

En aquesta darrera imatge podeu veure el filibot d'Oak & Iron comparat amb un altre de Peter Pig; bo i que aquest darrer és nominalment d'escala 1/600 (=4mm), ambdós models resulten plenament compatibles. Una bona notícia, doncs!

1 comentari:

Francesc ha dit...

ës el primer cop a la vida que veig "penyal"
Bons navilis