dimarts, 5 de maig del 2020

16è R.I. de Lluisiana


CSA 16th Louisiana IR
AB, Totentanz, OldGlory15 i Essex, 15mm

Aquí teniu avui un segon regiment del meu Exèrcit del Tennesse, remodelat de dalt a baix i amb algunes figures noves. L'he batejat com a 16è de Lluisiana, però no hi tenia jo la pretensió de reflectir amb total precisió l'uniforme d'aquest regiment, pertanyent al Cos de Bragg, sinó de representar com devien ser, genèricament, els regiments de Lluisiana durant la primera meitat de la guerra.

Amb aquesta intenció, n'he pintat una majoria de figures amb l'uniforme que en podríem dir "de preguerra", blau marí amb vores blau cel a punys i camals, i cofats amb kepis vermells; mentre que una altra part ha estat pintada amb la lliurea grisa prescrita per les autoritats confederades, com si el regiment estigués en procés de remplaçar la uniformitat vella per la nova. Voldria remarcar aquí que, seguint els raonaments de diversos usuaris de TMP, aquí hi he utilitzat un gris més fosc, el 70.992 Neutral Grey en lloc del 70.989 Sky Grey habitual.

Pel que fa a les figures, totes les que es poden veure a l'esquerra d'aquesta imatge, avançant amb el fusell a l'espatlla, són esculpides per Xan per a la marca Totentanz (marca que, segons els darrers rumors, podria ser al caire del tancament), mentre que la resta són majoritàriament d'Anthony Barton (comercialitzades per Battle Honours quan les vaig comprar, si no m'equivoco; però ara a mans d'Old Glory) amb un parell d'excepcions de la pròpia Old Glory i un timbaler d'Essex.

Un darrer apunt sobre la bandera regimental, que és una curiosa variant de la de l'Estat de Lluisiana, on el requadre superior vermell ha estat remplaçat per una tricolor francesa, amb l'estel groc més petit del normal i centrat a la franja blanca. No tinc cap constància que aquesta bandera pertangués realment al 16è de Lluisiana; però no tenint cap informació de quina utilitzaven els hi he assignat aquesta, que és prou vistosa.