dimecres, 11 de desembre de 2019

Infanteria provincial otomana (I)


Ottoman provincial infantry (I)
Legio Heroica i Wargamer.pl, 15mm

Aquesta és el meu primer regiment d'infanteria regular otomana. No es tracta dels populars jeníssers, que depenien directament de la Sublim Porta, sinó d'infanteria provincial o Tüfekçi (=fusellers, en turc), vinculada als diferents governadors provincials de l'Imperi. Després de molts dubtes, he escollit per a muntar-la figures de les marques Legio Heroica (italiana) i Wargamer.pl (polonesa), quines respectives ofertes es complementen prou bé, tot abastant entre ambdues gran nombre de tropes diferents. Em resta al tinter una tercera marca, la nord-americana Khurasan, quines figures són de reconeguda qualitat.

D'acord amb les meves notes, l'exèrcit provincial otomà solia vestir guerreres vermelles i anaven cofats amb una mena de barret cònic també vermell, semblant a un fes però més alt. No hi he trobat més indicacions enlloc, així que he decidit donar diferents colors als pantalons de cada regiment, amb faixes a joc, així com eventuals plomalls o borles del barret. He pintat el kaftà i/o guerrera dels oficials de color blau per decisió arbitrària, doncs no hi tenia cap informació al respecte.

La bandera ha estat també arbitràriament escollida, si bé el seu anvers està pres directament d'un exemplar històric; ignorant com devia ser l'anvers, m'he limitat a posar-l'hi tres mitges llunes. No ho tenia planejat, però segurament seguiré la pauta d'assignar a cada regiment una bandera que hi combini pels colors.

2 comentaris:

Francesc ha dit...

Em recorden als nizam i cedid

Soldadets ha dit...

Sí, jo vaig pensar el mateix quan els vaig tenir pintats. Si no fos per l'equipament podrien passar per nizam-i cedid; però aquests no porten cartutxera ventral i encara van amb una banya de pòlvora. I en aquesta època res de baionetes, és clar (ai uix quin fàstic :D :D)