dissabte, 7 de desembre de 2019

12è R.I. de Lluisiana


CSA 12th Louisiana IR
QRF, OldGlory15 i Essex, 15mm

Fa anys que tenia pendent una restructuració del meu considerable exèrcit confederat; així que, malgrat la feinada que tinc ara mateix en un projecte nou de grans dimensions, m'he obligat jo mateix a posar fil a l'agulla amb un primer regiment. En el cas dels meus confederats, no es tracta de pintar res de nou, sinó tot just de retocar alguns detalls, canviar-ne les banderes i fer-ne bases noves.

El meu exèrcit sudista consta sobretot d'unitats del 2on Cos de l'Exèrcit del Tennesse, a les ordres del general Bragg, amb alguns afegitons relacionats amb el front del Trans-Mississippí. Aquest primer regiment, especialment vistós i ben equipat (quasi com si fos en una desfilada de Mardi Gras, si ho hem de jutjar per la nombrosa banda de música que l'integra), vol representar el Confederate Guards Response Battalion, format íntegrament per gent de Nova Orleans i que, segons les meves notes, era també conegut com a 12è de Lluisiana - tot i que posteriorment fou refós amb el 16è de Lluisiana, per la qual cosa també se'l coneix amb aquest altre nom.

La bandera que oneja és característica del cos de Bragg, amb 12 o 13 estels de 6 puntes, si bé l'he sobredimensionada una mica per motius exclusivament estètics. Val a dir també que la bandera històrica era molt probablement quadrada, però l'he feta rectangular pel mateix motiu. Pel que fa a les figures, els músics militars són tots d'Essex i els combatents són de QRF (l'antiga FreiKorps 15) - amb l'única excepció del coronel, que és d'Old Glory 15.

Cap comentari: