dimarts, 12 de desembre del 2023

Sergents de tüfekçi


Tüfekçi sergeants
HeroForge, 15mm

Tal com ja vaig explicar en l'article anterior, els darrers mesos hem començat a adaptar els nostres exèrcits del s. XVIII al reglament Maurice en allò referent a la mida de les unitats. La nostra idea consisteix en incrementar el frontal dels regiments a una amplada de 4 bases sense haver de pintar moltes figures suplementàries. El truc és refer l'amplada de les nostres safates de moviment, cobrint l'espai addicional amb cavitats per a marcadors i eventual figura addicional (ja sigui un notable o, per defecte, un sergent).

En no disposar de figures que poguessin fer de sergents per als meus regiments de tüfekçi (infanteria provincial), en vaig dissenyar un a HeroForge i el vaig fer imprimir 3D. No és terriblement fidedigne històricament, però fa el fet. Així es com es veuen ara els meus regiments de provincials amb el nou frontal i el sergent afegit:

Vam imprimir més figures de sergent de les que ens calien realment, amb la qual cosa en tenim de reserva per si hem de pintar més regiments en el futur.

5 comentaris:

Ray Rousell ha dit...

Excellent figures!!!

Soldadets ha dit...

Happy you like them, Ray.

Francesc ha dit...

Vaja feinada

Soldadets ha dit...

Sí, és cert. Però era el mal menor comparat amb haver d'ampliar el batalló en 6 figures de fusellers més, per a tots i cadascun dels meus regiments otomans, catalans i espanyols (argh!)

Soldadets ha dit...

...sense comptar amb haver de llençar a la brossa unes 20 safates de moviment de 3 bases d'ample i substituir-les per tantes d'altres de 4 bases d'ample. La cosa no està com per anar llençant coses a les escombraries així com així, lamentablement :S