dijous, 18 de juliol del 2019

Regiment d'Inf. Llorach


WSS Llorach's Catalan I.R.
Peter Pig, Essex i Roundway, 15mm

Això que veieu en aquest article és la "utilitat addicional" a què em referia dilluns passat parlant del Regiment Busquets. Si us hi fixeu bé, comprovareu que les figures d'aquest regiment són les mateixes que en el Regiment Busquets --excepte el grup de comandament.

La idea és tan simple i tonta que em fa vergonya reconèixer que no se m'havia acudit fins fa pocs dies. El sistema de bases que estic fent servir per a Beneath the Lily Banners, d'una mida que és la meitat del que pertocaria, i que conté la meitat de figures que una base normal de BLB, permet de transformar un regiment en un altre pel senzill mètode de canviar-ne la base de comandament. Amb aquest mètode només cal pintar tres figures addicionals --les del grup de comandament de recanvi; cosa que resulta d'allò més còmoda i econòmica.

En aquest cas concret, he reaprofitat el Regiment Busquets per a recrear-ne un altre, també català i quasi desconegut, que és el regiment comanat per Carles Llorach i Moixó l'any 1708, amb la missió de guarnir l'illa de Sardenya. Aquesta unitat, formada per un "nucli dur" de catalans i completat amb antics soldats borbònics i naturals sards, va participar en el fracassat primer intent de reconquesta borbònica, així com en la defensa final davant la invasió de 1717. Defensat per les tropes de Llorach, l'Alguer va capitular el 25 d'Octubre d'aquell any, després d'un setge de 40 dies.

Igual com el de Busquets, el Regiment Llorach és molt mal conegut, no coneixent-se'n l'uniforme ni les banderes. Per aquest motiu m'he limitat a assignar-li una bandera molt genèrica, amb l'àguila bicèfala imperial sobre fons blanc. Les figures del grup de comandament són totes de la casa Essex.

2 comentaris:

Francesc ha dit...

clàssic sistema que tots fem servir per a convertir els espanyos en austríacs o francesos

Soldadets ha dit...

Ja ho sé, ja, que he inventat la sopa d'all...! ;)