divendres, 27 de juliol del 2018

Més vaixells encara (encàrrec)


Age of Sail ships (commission)
Peter Pig i Minairons, escales 1/450 a 1/600 (=4 i 3mm)

Segueixo donant curs a les dues comandes de pintura de vaixells que tinc damunt la taula. La darrera tongada consisteix en tres navilis de grans dimensions, una fragata i un bergantí --tots ells de la casa Peter Pig. Quatre d'ells han estat fets per a la segona comanda rebuda, mentre que el darrer en completa la primera, que constava de set vaixells.

Vegem-los un per un, començant precisament pel bergantí. Es tracta d'un model de vaixell de dos pals, que de fàbrica només portava veles quadrades; per aquest motiu, l'hi he improvisat una vela cangrea al pal major, emprant una làmina de plàstic i un parell de varetes de fusta. Observareu que, per desig del client, enarbora les banderes negres atribuïdes al pirata Thomas Tew (1690-1695); aquestes són de la meva marca Minairons. Aquí a sota en podeu veure el resultat:

Passem ara a fer un cop d'ull al següent vaixell per ordre de dimensions, una fragata que ha estat decorada amb sobrietat, com l'anterior. També hi he fet un parell de modificacions molt discretes, reemplaçant el pal de trinquet original (que només portava dues veles) i canviant-l'hi també la peça de popa. Fixeu-vos en el joc de banderes que llueix, corresponents al conegut pirata Bartholomew Roberts (1713-1722); es tracta d'un disseny de Minairons que encara no he començat a comercialitzar.

Seguim ara amb un gran navili, que he decorat com pertanyent a la Companyia Francesa de les Índies Occidentals, tot coronant-lo amb el corresponent joc de banderes de Minairons. Val a dir que el pavelló blanc, inicialment privatiu de la Marina Reial francesa, li va ser atorgat a la companyia per Lluís XIV, com un privilegi especial.

Un segon navili ha estat decorat com pertanyent a la Companyia Anglesa de les Índies Orientals, enarborant doncs el famós pavelló barrat que acabaria inspirant la bandera dels Estats Units. Aquest és un altre disseny de Minairons encara no comercialitzat.

Finalment, un tercer navili vé a completar la comanda de 7 vaixells que un company de jocs em va formular setmanes enrere. En aquesta ocasió, l'he decorat com un vaixell de línia de la Marina Reial espanyola, amb banderes del període de 1701 a 1785; no cal dir que es tracta també d'un producte de Minairons. Així mateix, aquest model ha patit un parell de petites modificacions, a diferència dels dos precedents; bàsicament, l'hi he canviat el bauprès i la vela llatina de mitjana.

Doncs au, segueixo pintant que encara em resta força feina. Les drassanes, a tot drap!!

2 comentaris:

Ray Rousell ha dit...

Excellent looking ships!

Soldadets ha dit...

Thanks Ray; glad you like them!