dimarts, 19 de juny del 2018

Vaixells a vela (encàrrec)


Age of Sail ships (commission)
Minairons i Peter Pig, escales 1/450 a 1/600 (=4 i 3mm)

Aquest grupet de quatre vaixells constitueix la primera entrega d'un encàrrec més gran, efectuat per un company habitual de joc. Es tracta d'un gran galió espanyol de la meva marca Minairons, a més de tres naus de menors dimensions de la marca britànica Peter Pig. Tots quatre han estat pintats alhora, amb bases del mateix estil i pavellons espanyols o catalans del segle XVII.

En aquesta foto de dalt hi podeu veure els dos que he pintat com a espanyols, en cadascun dels quals he assajat un to diferent de bru per al casc: mentre que al gran galió hi he aplicat la meva mescla preferida de 872 Chocolate Brown + 992 Neutral Grey, al filibot l'hi he donat un to que semblava més del gust del client (una altra mescla de 985 Hull Red + 929 Light Brown). La resta de colors i recursos són els acostumats; les banderes són pròpies de naus civils del segle XVII, però servirien també per al XVIII.

Aquí, el galió en detall:

I aquí, el filibot més d'aprop:

I les dues naus que segueixen han estat pintades com a catalanes per desig del propi client, per la qual cosa els hi he assignat pavelló, banderes i gallardet navals de la Guerra dels Segadors (1640-1653). Es tracta d'una fragata i una goleta o bergantí-goleta, de Peter Pig ambdues.

Vegem la fragata, quin casc ha estat pintat en 984 Flat Brown, en diferents perspectives:

Per a la goleta, he volgut trencar una mica amb la paleta de marrons i l'hi he pintat el casc de verd oliva amb baixos negres:

1 comentari:

Francesc ha dit...

Hull red és el meu marró preferit