dilluns, 4 de juny del 2018

Filibot francès


WSS, French fluyt
Peter Pig, escala 1/450 (=4mm)

El filibot era una evolució especialitzada del galió, creada pels holandesos al segle XVII amb el propòsit d'optimitzar-ne la capacitat de càrrega i reduir-ne al màxim la tripulació necessària. El disseny fou notablement exitós i fou copiat per molts d'altres països europeus. Recentment n'hi he pintat un, que he decorat com a francès després de fer-hi un seguit de modificacions menors: essencialment, afegir una tercera vela al pal major i canviar la vela llatina del pal de mitjana, com podeu veure a la foto següent.

Com ja he comentat algun altre cop, acostumo pintar casc i arbres per separat i els enganxo a darrera hora, per a poder accedir còmodament la coberta amb el pinzell; de vegades, hi deixo enganxat un pal --el que menys nosa m'hagi de fer per pintar.

Igual que en d'altres ocasions, els obencs hi han estat fets tot passant un fil de cosir d'un pal a l'altre i lligant-lo. També hi represento algun estai, però en aquest cas es tracta de pèls d'escombra enganxats amb cola blanca. Les banderes són de la meva marca, Minairons.

L'esquema de pintura ve a ser, molt aproximadament, el mateix que he estat seguint darrerament. El model en si és força senzill, però molt agraït de pintar.