dimarts, 2 de febrer de 2010

Regiment d'Inf. d'Orleáns


"Orléans" Inf. Reg. 1705-1715
Minifigs, Dixon, Essex i Roundway, 15mm


Aquest és el meu primer batalló d'infanteria borbònic de la Guerra de Successió Espanyola, elaborat essencialment amb figures de Minifigs, combinades amb alguna figureta d'Essex, Dixon i Roundway (com es pot veure a la foto de l'esquerra), per tal de poder-ne avaluar el grau de compatibilitat. He de dir que, tot i llur estil clàssic i relativament hieràtic, trobo les miniatures de Minifigs molt apropiades per a l'exèrcit francès de l'època, doncs resulten molt elegants dins la seva sobrietat. Així que molt segurament repetiré; el meu proper regiment borbònic serà també, amb tota seguretat, de la casa Minifigs.

No hi ha gaire cosa a dir respecte a l'esquema de pintura: potser caldria esmentar que en aquesta ocasió vaig optar per pintar els uniformes blancs, doncs aquesta és una de les opcions habituals a l'hora d'interpretar el color "naturel" esmentat pels manuals francesos. Possiblement, amb el proper regiment francès experimentaré el color gris perla, ja provat amb èxit amb figures de 20mm.

Un element discutible d'aquesta composició podria ser la faixa de color blau cel de l'oficial; la tria de color va ser per motius merament estètics: si els uniformes haguessin estat grisos, haguera pintat la faixa de color blanc. Rigor històric de banda, trobo que la unitat m'ha quedat prou bé.