dimarts, 1 d’octubre del 2024

Orta de Geníssers (III)


Janissary Orta (III)
Wargamer.pl, AB, Khurasan, Minifigs i HeroForge, 15mm

Ben recentment he acabat una tercera orta o regiment de geníssers, ja preadaptat als requisits de Maurice en el sentit que el frontal de la unitat mesura 4 vegades l'amplada d'una base. Així doncs, el regiment consta de 18 figures en 6 bases de 3 x 1,5 cm, a més d'un sergent en base individual de 1,5 x 3 cm; tot plegat mesura 10,5 cm, i la safata de moviment acaba de completar els 12 cm d'amplada requerits.

Si algú em segueix regularment ja sabrà que acostumo a barrejar figures de procedència diversa als meus regiments; en aquesta ocasió hi he afegit figures d'una altra marca, a més de les habituals: mentre que el "farcit" del regiment es compon de figures de Wargamer.pl i alguna de Minifigs, el comandament és de Legio Heroica i les posicions visualment estratègiques estan ocupades per figures d'Anthony Barton i, com a novetat, de la nord-americana Khurasan. He de dir que estic molt satisfet d'aquestes noves figures, que són tan detallades i dinàmiques com les d'AB, si bé un xic més petites.

Els colors predominants en aquest regiment són blau turquí, o d'Esmirna, a les casaques i vermell carmí als pantalons, faixa i plomall. Altres elements del vestuari han estat pintats en colors variats, generalment pàl·lids. L'estendard és històricament fidedigne, dissenyat i imprès per mi mateix a l'ordinador.