diumenge, 30 d’abril del 2023

1er de fusellers muntats Cherokees


1st Cherokee Mounted Rifles
Peter Pig, Essex, FreiKorps, OldGlory15, AB, 15mm

Aquesta unitat és una mena de Frankenstein que vaig haver de muntar aprofitant, modificant i recombinant figures molt diverses (amb èxit discutible, penso ara retrospectivament), mirant de recrear un famós regiment format per la nació Cherokee durant la Guerra de Secessió americana.

En realitat, la unitat fou pintada temps enrere i darrerament l'he restaurada una mica, en el marc del projecte emprès de reconstruir el meu exèrcit confederat de 15mm. No he tocat l'esquema bàsic de pintura, però sí que hi he afegit alguns retocs, relatius sobretot a l'aplicació de rentats i il·luminació. Una aproximació força conservadora, doncs.

Tal com acostumo a fer, hi ha una versió muntada del regiment i una altra de desmuntada.

4 comentaris:

Francesc ha dit...

No sabia no que existissin, molt ben trobada la versió desmuntada, hauria de fer el mateix pels meus dragons de successió. On compres les figures de 15mm? Old glory es força car.

Soldadets ha dit...

Home, aquestes figures van ser pintades ja fa uns anys, i encara me'n queda una pila per pintar! Però en el seu moment les comprava directament a fabricants - gairebé mai no he comprat a botiga; si exceptuem les figures Mithril de Terra Mitjana, que en vaig comprar moltes a la llibreria Gigamesh de Barcelona.

Francesc ha dit...

els costs d'enviament son bastant alts

Soldadets ha dit...

Ja, avui dia és una merda comprar als EUA o GB... però almenys, uns anys enrere no tenies ni el Brexit ni la USPS fora de l'Acord Postal Internacional - amb la qual cosa t'estalviaves les taxes duaneres i la descarada comissió de Correus!

Mentre aquests temes no se solucionin, la qüestió és trobar fabricants de dintre de la UE.