dimecres, 25 de gener del 2023

9è R.I. de Texas


CSA 9th Texas IR
AB, Minifigs i OldGlory15, 15mm

Ara fa molt de temps que no escric res en aquest blog, peò això no vol dir que hagi estat ociós. Ben al contrari, tinc un munt de novetats per mostrar. Aquest conjunt de figures, per exemple, és un pas més del meu projecte d'arreglar i reorganitzar el meu vell exèrcit confederat de la Guerra de Secessió Americana. Hi he volgut representar el 9è regiment d'infanteria de Texas (qui es podria imaginar un exèrcit confederat sense texans?), que formava part de la brigada Anderson, d'acord amb els ordres de batalla de Shiloh. Està compost majoritàriament per una selecció de figures d'Anthony Barton i Old Glory 15s; amb un parell d'exemplars de Minifigs, que trobo que hi combinen força bé.

Com que la majoria de figures ja estaven pintades d'anys enrere, hi he volgut respectar la gamma de colors preexistent; excepte pel blau dels pantalons i distintius, que d'acord amb recents lectures em semblava excessivament pàl·lid. Aquests elements van ser repintats amb una mescla de 70.841 Andrea Blue i 70.961 Sky Blue (bo i que en futures ocasions provaré de variar una mica la proporció d'ambdues pintures, per a obtenir un color un xic més clar). La bandera del regiment ha estat elaborada per mi a l'ordinador, prenent referències d'Internet. Es tracta d'un disseny propi del cos de Hardee (banderes blaves amb vora blanca i un cercle o òval, també blanc, al centre; aquest darrer solia estar decorat amb simbologia pròpia de la unitat o eventuals battle honors. Bo i que tinc el 9è de Texas enquadrat al cos de Bragg, que utilitzava banderes més normatives, és ben conegut que els regiments del cos de Hardee foren molt reacis a regularitzar les seves banderes; mantenint tossudament els seus antics dissenys, a despit de ser enquadrats en d'altres formacions, fins ben entrada la guerra.

Tinc el costum, com podeu veure, d'organitzar els meus regiments en 6 bases quadrades de 2,5 cm, malgrat que el reglament de joc que farem servir (Longstreet, de Sam Mustafa) permet regiments de fins a 10 bases. Si hi arriba el cas i un escenari ho exigeix, ja utilitzaré bases "comodí" per ampliar la mida dels meus regiments prestablerts.

Un últim apunt sobre el sistema d'identificació de les bases, a base de franges de colors al cantó posterior. Es tracta d'una codificació de 3 franges identificant divisió, brigada i regiment, d'acord amb un patró que assigna cada color a un nombre: vermell-1, blanc-2, groc-3, verd-4, blau-5, lila-6. Així, en aquest cas el codi es llegeix com a 1ª Divisió, 2ª Brigada, 4rt Regiment. Un cop t'hi acostumes, és fàcil de llegir!