dilluns, 7 de març del 2022

Blindats Chevrolet i BA-6


Chevrolet and BA-6 armoured cars
Minairons i Pegasus, escala 1/72 (=20mm)

I aquests són els altres culpables de l'embús de miniatures experimentat darrerament al meu banc de treball. Es tracta d'un parell de blindats de la Guerra d'Espanya: un Chevrolet AAC de producció local, de la meva marca Minairons; i un BA-6 d'importació soviètica, de la marca nord-americana Pegasus.

Els he pintat tots dos a pinzell (ja sé que probablement sigui més recomanable emprar l'aerògraf, especialment en models d'aquesta escala; però què voleu que hi faci, és així com m'agrada fer-ho), tot emprant com a base un color verd oliva fosc (el mateix que faig servir per als tancs russos); i afegint més tard, en un d'ells, franges amb una mescla de verd i terra humida, que després pinto a sobre amb terra humida, deixant un estret espai d'un mil·límetre de mescla entre les superfícies verdes i les marrons. És un truc molt antic per simular transicions difuminades de color, com si efectivament hagués estat pintat a pistola.

La gràcia d'aquest mètode està en el rentat fosc posterior i els pinzells secs que s'hi apliquen a continuació. Després del rentat amb pàtines negra i marró, hi aplico un primer pinzell sec, més generós, per retornar el color original a les superfícies respectives. Tot seguit hi faig un segon pinzell sec amb color de terra seca per donar-hi un aspecte gastat i polsegós, però també per difuminar les transicions.

I encara, al capdavall, hi aplico un tercer pinzell sec amb color ivori, molt molt lleu, per resaltar-ne alguns angles i reblonats.

Un darrer apunt sobre la composició dels models: el BA-6 de Pegasus és sencerament de plàstic, amb torreta i comandament de Minairons, mentre que el Chevrolet de Minairons és un model compost amb carrosseria i rodes posteriors de resina, rodes davanteres de plàstic, llums i metralladora de metall i torreta d'impressió 3D. Ambdós entren en la categoria de "fast assembly" en tenir menys de dues dotzenes de peces.

1 comentari:

Just Jeff ha dit...

¡Wonderful painting and models, especially the AAC!

Jeff