divendres, 11 de febrer del 2022

Orta de Geníssers (II)


Janissary Orta (II)
Wargamer.pl, AB i Minifigs, 15mm

Finalment he pogut desencallar el monumental embús de miniatures de tota mena que saturaven el meu banc de treball! Em temo que m'he embarcat en massa projectes alhora, però tots ells són tan interessants! Allò que més temps portava esperant un retoc final que mai no arribava és aquesta nova orta (=regiment) de geníssers, que ve a engruixir el meu ja considerable exèrcit otomà del segle XVIII.

He de destacar que, com a novetat, aquest nou regiment incorpora figures de l'afamadíssim escultor Tony Barton, que són simplement extraordinàries. No cal que us indiqui quines són; el dinamisme de les postures i la fidelitat als models que mostren els gravats de l'època els del·laten a bastament.

Els uniformes geníssers d'aquesta època estaven dominats pel blau d'Esmirna i en aquesta ocasió l'he emprat a les casaques, que porten també gira blanca. Per a armilles i calces, he triat de pintar-los verd pàl·lid o sèpia en diverses combinacions, cosa que dóna varietat al conjunt tot conservant un aspecte de certa uniformitat. Les plomes del casquet són també verdes, en combinació amb les calces.

El regiment és de 18 figures, com en tinc costum; repartits en 6 bases de 30 x 15mm, a raó de 3 figures per base. Aquestes estan magnetitzades per a una millor adhesió a la safata de moviment.

Nota 3/12/2023: Aquesta unitat ha estat remodelada amb l'addició d'un sergent, amb la intenció d'incrementar-ne l'ample frontal sense haver de pintar 6 figures més, com es pot veure en aquesta entrada.

4 comentaris:

Teri. ha dit...

Molt bé! Cada cop en saps més company!

Dindin ha dit...

Really dynamic poses, these sculpts are wonderful! What company is selling them? I love the hue of Smyrna blue you made and perfect faces! A great addition to your collection!
Dindin

Soldadets ha dit...

Tony Barton's sculpts can be found on https://abfigures.com/52-ottoman-empire, although I bought mine from Eureka UK.

Dindin ha dit...

Thanks! I had a look, they are supreme!