dilluns, 10 de gener del 2022

Secció de Heinkel He-51


Heinkel He-51 section
Reviresco, escala 1/144

Amb el canvi d'any he decidit de reactivar un vell projecte que havia quedat aparcat: avions de la Guerra d'Espanya a escala 1/144, per jugar amb el popular reglament Bag the Hun, de TooFatLardies. Amb aquest propòsit he estat últimament rescatant i completant tots els models que tenia a mig acabar, que us aniré mostrant en les properes setmanes.

Avui us presento una secció de tres caces biplans Heinkel He-51, subministrats al bàndol feixista per l'Alemanya nazi. Els models són sencerament de metall, de la marca nordamericana Reviresco; bo i que consten de relativament poques peces, recordo que em va costar molt muntar-los (cosa totalment atribuïble a la meva inexperiència, no pas al fabricant). Un cop muntats, els hi vaig afegir les figures de pilot, que malauradament no recordo d'on les vaig treure - pensava que eren de Reviresco també, però no els sé trobar en el seu catàleg actual.

Pel que fa als esquemes de pintura aplicats, n'hi he utilitzat dos de diferents, cosa que em sembla que pot ajudar a personalitzar i distingir els avions en el camp de batalla. En els dos aparells que porten esquema tricolor, primer els he pintat 989 Gris Cel de Vallejo, i després hi he aplicat les taques irregulars en 874 Terra Fosca i el 886 Gris Verdós. El tercer avió segueix un esquema només bicolor, a base de gris cel i gris verdós. Per allò que he estat veient i llegint, serien igualment plausibles un esquema monocrom en gris cel o gris verdós, i un altre esquema bicolor a base de gris verdós i verd fosc.

Pel que fa a les calcomanies, en són unes de casolanes, fetes amb ordinador per mi mateix i impreses amb una impresora domèstica de raig de tinta sobre un papel especial per a calcomanies.