divendres, 26 de novembre del 2021

Galera xinesa


Chinese Galley
Ortus Novae, escala 1/600 (=3mm)

Més de 3 mesos sense penjar ni una sola foto!!! Maaaaaaaaaaaaaarededéu!! Doncs no, no m'ha passat res de dolent; només que he tingut molta feina (tant de relacionada amb Minairons miniatures com de referida al meu hobby), però per fi he tingut una mica de temps per finalitzar i fotografiar unes quantes coses fetes darrerament.

Volia començar amb aquest certament exòtic model d'una galera xinesa dels segles XVI a XVIII, una nau classe wugongtxuan [ 蜈蚣船 ], que es tradueix literalment com "vaixell cent-peus". Durant la dinastia Ming, l'imperi xinès va desenvolupar una flota de galeres copiades de les portugueses, amb la intenció d'expulsar aquests darrers de les seves costes.

Com segurament ja us n'heu adonat, aquesta nau no s'assembla gens a una típica galera mediterrània; doncs en realitat es tracta d'un model d'impressió 3D pertanyent a una col·lecció de vaixells malais i filipins dissenyat per un creador de Thingiverse anomenat Ortus Novae. Els models eren molt simples, sense pràcticament cap detall; però tot i això me'ls vaig descarregar i imprimir igualment, per a veure què en podia fer. En aquesta foto de baix podeu veure'n "l'abans i el després".

El perfil del casc era massa alt per ser una galera, i rebaixar-lo a una alçada adient hagués estat massa costós, així que em vaig limitar a pintar-ne de negre la meitat inferior, per tal de dissimualr l'anomalia. Allò que sí que vaig modificar fou la proa i la popa, amb l'ajut de plasticard i masilla, amb un pont de comandament més a l'estil de les galeres; vaig afegir-hi fanals de plàstic a popa, canons a proa i una barana recorrent la borda. Els pals són varetes de plasticard i les veles, d'un altre model d'impressió 3D. En acabat hi vaig afegir les banderes, que són de la meva marca Minairons. Un treball divertit i exòtic, en resum.