dijous, 24 de juny del 2021

Seressàners


Seressaners (I)
Honvéd, Eureka, Wargamer.pl i AB, 15mm

Els seressàners (del croat serežani o l'alemany serezaner) eren un tipus de tropa lleugera balcànica, que fou extensivament emprada pels austro-hongaresos a partir del 1700, amb finalitats de vigilància de fronteres amb l'imperi otomà i policia territorial. Essent una tropa irregular, no anaven uniformats sinó que vestien robes pageses del país.

Recentment hi he pintat aquesta unitat que podeu veure, amb la intenció de poder-la utilitzar en un rol polivalent, tant com a serezaner del Sacre Imperi, o com a oltramarini dàlmates al servei de Venècia, o fins i tot com a insurgents grecs o albanesos. Intencionalment els he proveït d'una bandera del principat montenegrí de Cetinje, que tants maldecaps va donar als otomans.

La unitat ha estat muntada bàsicament amb figures d'una petita marca, imagino que hongaresa, anomenada Honvéd; amb l'afegit d'un parell de figures de la polonesa Wargamer.pl (l'abanderat i un fuseller de la segona fila), una d'AB (un fuseller agenollat) i una darrera de l'australiana Eureka (l'oficial).

2 comentaris:

Ray Rousell ha dit...

Excellent looking troops!

Dindin ha dit...

They really loo the part!
I always admire how effectively you combine figures of different makes!
Congrats!
Dindin