divendres, 12 de febrer del 2021

Batalló de cavalleria d'Alabama


Jenkins' Alabama Cavalry
AB, Essex, OldGlory15s i ¿?, 15mm

La divisió de Ruggles comptava amb molta infanteria (catorze regiments o batallons, repartits en quatre brigades), tan sols dues bateries d'artilleria i poquíssima cavalleria: un solitari batalló d'Alabama, comandat pel capità Thomas F. Jenkins, que he volgut representar amb aquest conjunt de figures d'Anthony Barton, Essex, OldGlory15s i encara alguna altra casa de la que no en recordo el nom.

He deixat les figures gairebé intactes, tal com les vaig pintar dècada i mitja enrere; limitant-me doncs a afegir-hi ombres i llums als rostres i equipament, donar-los-hi bandera nova dissenyada per ordinador i, finalment, posar-los en unes bases noves de plàstic amb un imant enganxat a sota.

Pel que fa a la versió desmuntada, he seguit el criteri aconsellat per diversos reglaments, en el sentit de mantenir-hi el mateix nombre de figures i/o bases que en la versió muntada, però apartant-ne una per a guardar els cavalls --en aquesta mena de reglaments, una base així no participa del combat i fa només de marcador d'on són els cavalls.

Finalment, la bandera atorgada correspon al 3er de Cavalleria d'Alabama. Ignoro si el batalló de Jenkins formava part d'aquest regiment o d'un altre, però aquesta m'ha semblat una bandera prou "xula" com per a utilitzar-la.

2 comentaris:

Francesc ha dit...

Aviam quan penka un informe

James Fisher ha dit...

They look splendid as usual!
Regards, James