dissabte, 19 de setembre del 2020

General grec otomà


Ottoman Greek General
Wargamer.pl, 15mm

Amb la vista posada en la guerra otomano-veneciana de 1714, he pensat de muntar un cert nombre de regiments que puguin ésser utilitzats en un rol dual --tant com a vassalls cristians de l'imperi otomà, o com a grecs rebels o a sou dels venecians. A tall d'experiment i experiència prèvia, he volgut muntar una base de comandament amb aquesta mateixa dualitat funcional.

Així, he utilitzat un parell de figures muntades otomanes de la marca polonesa Wargamer.pl, que originalment representaven un alt funcionari balcànic i un porta-estendard, i les he disposades en una base quadrada de 2,5 cm. Paga la pena remarcar que les figures equines d'aquesta marca no són pas de metall sinó de plàstic, a diferència dels seus genets; per la qual cosa, el conjunt pesa força menys d'allò que d'antuvi ens podríem esperar.

La bandera és un disseny meu fet a partir d'un exemplar real cent anys posterior, si bé els elements simbòlics que hi apareixen hi han estat disposats en un llenç quadrat amb cues flamejants, a l'estil otomà, en lloc d'un drap rectangular "a l'occidental".