divendres, 4 de setembre del 2020

Cavalleria Kapikulu, regiment Oglan


Household cavalry Oglan regiment
Legio Heroica i Wargamer.pl, 15mm

Avui parlaré de les tropes muntades d'elit de l'imperi otomà, els anomenats Kapikulu Sipahi o "Cavalleria de La Porta", un conjunt de sis regiments muntats que depenien directament del soldà de Constantinoble. Més concretament, del regiment Oglan, que a principis del segle XVIII n'era el jeràrquicament superior de tots, amb funcions de guàrdia imperial. En temps passats, aquesta distinció havia recaigut en un altre regiment, el Silahdar.

La majoria de figures humanes són de la casa italiana Legio Heroica, amb tres excepcions que són de la polonesa Wargamer.pl, l'abanderat entre elles. Pel que fa als cavalls, la majoria són de la firma italiana també, excepte el de l'abanderat, que és de la britànica Essex; i els de les figures poloneses, que són de la seva mateixa marca. Val a dir que aquests darrers tenen la particularitat d'ésser de plàstic, no pas de metall.

La Cavalleria de La Porta anava pesadament armada amb llança, dues pistoles i arc (bo i imaginant que a aquestes alçades l'arc només tindria funcions cerimonials o de gal·la); així mateix, sembla que anava protegida amb casc i camisa de cota de malla.

Bo i desconeixent-ne la major parts dels detalls, he presuposat que aquests regiments d'elit anirien uniformats i els he assignat (una mica arbitràriament) casaques d'un vermell carmí, amb pantalons grocs i faixa lila. L'estendard del regiment era vermell amb dues mitges llunes, i n'he fet les llances també vermelles a joc.