divendres, 10 d’abril del 2020

English Racing Automobiles tipus A/B


A/B Type E.R.A. racing car
Minairons, escala 1/100

Aquesta és la meva quarta parella d'automòbils de competició de la meva marca, Minairons miniatures. Es tracta de l'E.R.A. (sigles d'English Racing Automobiles), que fabrico a escales 1/100 i 1/72, del què me n'he agençat un parell d'exemplars d'escala més petita.

Els models són força simples i consten de només 7 peces de resina, a més del corresponent pilot de metall. Els he pintat amb una mescla de verds fosc i mig de Vallejo, per imitar el color verd dels automòbils de competició anglesos (els escocesos anaven pintats d'un blau intens). Aquí a sota podeu veure la meva col·lecció actual al complet. Amb el temps, espero completar-la amb un parell de Maserati 8CTF i, si els déus ens acompanyen, uns Bugatti tipus 59/50 també.

Se m'acut que amb la col·lecció actual ja es podria fer alguna prova de Formule Dé amb un circuit a la mida d'aquests petits torpedes; amb quatre jugadors portant dos vehicles cadascun, ja faríem. Es podria agafar un dels circuits estàndard i reescalar-lo de forma que un vehicle cabés en una casella del joc; a tall d'orientació, les bases d'aquests cotxes són de 4 x 2 cm...

El Gran Premi de 1938 tenia quatre curses puntuables: Reims-Gueux (França), Bremgarten (Suïssa), Nürburgring (Alemanya) i Monza (Itàlia). Recordo que aquests dos darrers estaven contemplats al joc Formule Dé, o sigui que ja tindríem alguna base de partida... Hum, caldrà pensar-hi.