dilluns, 30 de setembre del 2019

Timariotes otomans (I)


18th cent. Ottoman timariots (I)
AB i Capitan, 15mm

Igual com havia estat pintant uns quants vaixells otomans del segle XVIII per a una campanya que aviat començarem, darrerament també hi he començat a pintar infanteries de 15mm. Disposant d'un pressupost força limitat, he hagut de restringir molt la compra de figures noves, mirant en canvi de reaprofitar-ne tantes com fos possible d'altres origens --que en principi no serien otomans estrictes.

Aquest és el cas que ens ocupa avui, per exemple. Volia fer un regiment d'infanteria feudal provincial (ja fossin azab anatolis, arnaut albanesos, amartoloi grecs o derbentçi balcànics). Com que per a aquest tipus de tropes auxiliars no hi volia fer cap compra de figures noves, hi he reaprofitat un grapat de figures que tenia penjades, sense utillitat fins ara. En concret, hi veureu zuaus de la Guerra de Secessió americana, d'Anthony Barton, mesclats amb una colla de corsaris berberiscs de Capitan Games. D'acord, d'acord, us semblarà alguna mena d'heretgia; però la pela és la pela, nanos.

Per a la paleta de colors m'he inspirat en una il·lustració d'Angus McBride d'un llibre sobre la matèria d'Osprey Publishing, consistent essencialment en pantalons d'un blau turquí (quin sinó?), amb armilles o jaquetes vermelles, camises blanques i faixa verda. La uniformitat d'aquesta unitat no és estricta, per tal de remarcar el seu caràcter d'irregulars. Pel que fa a la bandera, me l'he feta amb ordinador a partir d'una mostra que vaig veure per Internet.

Les figures han estat posades en les bases acostumades de 3 x 1,5 cm, a raó de tres figures per base; a més, en aquesta ocasió he experimentat per primer cop una safata de moviment especial de la meva invenció per a tropes irregulars. Com es pot veure a la foto, les bases no estan disposades regularment en 2 de front per 2 de costat, sinó que les que hi ha "en segona fila" hi estan posades més a l'atzar, per remarcar la manca d'una formació definida.

Quan més endavant comenci a pintar jeníssers i sipahis, sí que faré servir figures específiques del periode; però de moment encara em queden molts corsaris i zuaus al calaix...

3 comentaris:

Francesc ha dit...

Molt mar i cel ;)

Soldadets ha dit...

:D :D :D

(Sí, però quan comencin les pinyes no hi quedarà gaire espai per al romanticisme... No coneixes el meu altre blog? https://defiant-principality.blogspot.com/ . Aquí és on aniré desenvolupant la història)

Ray Rousell ha dit...

A great looking unit!