dijous, 15 d’agost del 2019

Regiment de Cav. Nebot


WSS Nebot's Catalan C.R.
Dixon, Essex, Minifigs i Peter Pig, 15mm

Aquesta unitat ha estat pintada en dues tongades també, degut a la obligada adaptació d'un reglament a un altre que en vaig fer, com ja us he explicat en relació als regiments d'infanteria. Representa un dels regiments més veterans de l'exèrcit català de 1714, que els germans Nebot van formar i enquadrar a l'exèrcit de l'Arxiduc Carles cap al 1705. L'he representat com un regiment de dos esquadrons, amb dues bases cadascun; però històricament és probable que només comptés amb un sol esquadró, degut a l'escassedat existent de cavalls de batalla.

Colors i estendard són autèntics, d'acord amb els estudis uniformològics del professor F. X. Hernàndez i Francesc Riart. Les figures muntades són totes de la casa Dixon i presenten gran variació, cosa que pot xocar a algun lector; s'ha fet així deliberadament, per tal de simular l'heterogeneïtat d'equipament de les tropes muntades catalanes. Els cavalls són també d'aquesta casa, excepte el de l'oficial, que és d'Essex.

Pel que fa a composició de la variant desmuntada, hi he fet una mescla de figures de Dixon, Essex i Peter Pig per a la tropa, essent l'oficial d'Essex. Pot semblar estrany que m'hagi molestat a pintar una variant desmuntada d'un regiment de cuirassers, però es basa en fets històricament comprovats: tot i essent nominalment de cavalleria pesant, els regiments catalans de cuirassers anaven equipats com els dragons; la qual cosa implica que estaven entrenats per a lluitar a peu.

Fixeu-vos en la desigual distribució de les figures desmuntades, amb una base de 3 figures i una altra de només 2 per a cada esquadró. Això està expressament prescrit per Beneath the Lily Banners, que explica la merma per la dedicació d'una part de la tropa a guardar els cavalls (la 6ª figura amb els cavalls; que són de Minifigs, per cert).

1 comentari:

Ray Rousell ha dit...

Another excellent looking unit!