dilluns, 16 de maig del 2016

Hússars borbònics


WSS Two Crowns Hussars
Roundway, Minifigs i Dixon, 15mm

Aquest conjunt de figures prové majoritàriament d'una compra de figures pintades que vaig fer per eBay temps enrere. Estaven prou ben pintades pel seu antic propietari, així que només m'ha calgut retocar-ne una mica algunes cosetes, i afegir-hi el grup de comandament (oficial, corneta i porta-estendard, que són de la veterana casa Minifigs.

Tot i haver decorat aquesta unitat com si fos espanyola, en realitat és força dubtós que l'exèrcit de Felip V hagués disposat mai d'hússars a l'hongaresa abans de la dècada de 1720 --així que no us fixeu gaire en l'esquema de color, que és totalment fictici. Les figures estan certament modelades per a fer d'hússars imperials, però a mi em calien tropes borbòniques a cavall, i en canvi ja feia amb un sol regiment d'hússars catalans... així que, a aquests, els ha tocat fer de borbònics. Mala sort, nois!

Així com les figures humanes són una mescla de Roundway i Minifigs , els cavalls són també una barreja reaprofitada de Minifigs i Dixon. Pel que fa a l'estendard, ha estat dibuixat per ordinador i imprès amb impressora domèstica. Abans d'encolar l'estendard al màstil, hi he fet alguns retocs amb pinzell fi per ressaltar colors i amagar línies d'impressió. I poca cosa més.