diumenge, 1 de juliol del 2012

Regulars del Marroc (encàrrec)


SCW Moroccan Regulares (commission)
Irregular, 20mm

Dintre el mateix projecte de construcció d'exèrcits de la Guerra Civil Espanyola de què parlava a l'entrada precedent, aquesta és una de les primeres tongades de figures pintades, totes elles de metall, produïdes per la casa britànica Irregular: es tracta d'un destacament de Regulares del Marroc. A diferència del contingent anomenat Mehal·la, que formava part de l'exèrcit marroquí (si més no, sobre el paper), els Regulares en canvi eren tropes colonials "indígenes" de l'exèrcit espanyol. L'oficialitat de Regulares era sempre espanyola, a diferència del que passava a la Mehal·la, així com també eren espanyols els equips de metralladora. Als marroquins els tocava fer de fuseller, i gràcies.

El seu uniforme típic consistia en guerrera i pantalons amples d'una tonalitat d'ocre que en lèxic castrense espanyol és anomenat "garbanzo" (=cigró), bo i que a l'hivern solien usar una guerrera de color caqui; complementat amb polaines normativament blaves i turbant o fes. Era comú l'ús de gel·labes ("chilabas") de colors tribals, generalment foscos, tot i que els d'aquest grup han estat representats amb gel·laba caqui.

Els soldats d'aquest grup han estat representats amb faixa vermella, corresponent a l'Agrupament de Tetuan. D'acord amb J. M. Bueno, els Regulares de Melilla duien faixa blava, verda els de Ceuta, blava fosca els de Larache i granada els d'Alhucemas. Uns altres cinc Agrupaments foren creats amb posterioritat a 1936, però els colors de faixa no es coneixen.

2 comentaris:

Ray Rousell ha dit...

Great looking figures!!!!

Anònim ha dit...

Una unitat molt bonica!