dijous, 25 de gener del 2024

Graderies de circuit


Racing circuit highstands
scratch, escala 1/100

Per complementar un circuit automobilístic amb què jugar els meus bòlids dels anys 30, m'he dedicat darrerament a muntar una mica d'escenografia per a acompanyar-los. És el cas de les graderies que us presento avui, realitzades a base de scratch i complementades amb un bon nombre d'espectadors de plàstic obtinguts d'un venedor d'AliExpress anomenat Hardware and Tools Store. Enlloc no se n'especifica la marca; només s'hi diu que són fabricats a la Xina. El plàstic és probablement PVC.

Cada grada ha estat feta amb una peça de cartró ploma de 5 mm de gruix, folrada amb un paper adhesiu amb una textura impresa simulant un empostissat de fusta. Parets i sòl han estat fets amb planxa de poliestirè expandit d'uns 2 o 3 mm de gruix.

Les figures són nominalment d'escala H0, prou compatibles doncs. Venien prepintades amb colors molt bàsics, vius i lluents, així que n'he retocat moltes repintant-les-hi la roba amb colors més neutres, per a després afegir-hi un ombrejat i finalment ressaltar-ne la pell. Havia estat considerant si ressaltar també les peces de roba però al capdavall ho he descartat, doncs les figures no tenen tant de detall fi com per a justificar-ne la feinada.

Com es pot veure en aquestes tres darreres fotos, les parets laterals i posterior de cada grada han estat recobertes amb cartells d'època que he estat cercant per Internet. Els cartells han estat impresos sobre paper adhesiu a la meva impresora domèstica, i n'hi ha de relacionats amb curses automobilístiques de 1936 (premi "Penya Rhin", Montecarlo, Monza i Budapest), de les Olimpiades alternatives de Barcelona, de publicitat comercial (Phoscao, Moritz i Damm - aquesta darrera segurament és moderna, però hi quedava bé), del Barça, de pel·lícules (Capità Blood i Romeu i Julieta) i polítiques (Front d'Esquerres i Dreta de Catalunya).