dissabte, 26 de novembre del 2022

Aventurers del s. XVIII


18th century adventurers
HeroForge, 15mm i 20mm

Aprofito l'edició d'avui per a presentar-vos una eina online de disseny de miniatures, anomenada HeroForge. Hi ha moltes eines d'aquestes, pensades sobretot per a ser impreses 3D (ja sigui per encàrrec o per mitjans propis), però HeroForge és, de totes, la que més m'agrada pel seu maneig altament intuïtiu i amigable, la potència del seu motor, les seves extenses llibreries d'accessoris i, molt particularment, la possibilitat que ofereix de poder pintar virtualment la teva creació --com podeu veure a les imatges que segueixen.

Aquesta eina de pintura té la finalitat principal d'oferir als usuaris la possibilitat de comprar la miniatura prepintada, però a mi em resulta especialment útil per a visualitzar per endavant la paleta de colors més adient que després hi aplicaré al pintar-les. Les miniatures són per defecte de 30mm, i això és el que obtindries si en compressis la miniatura física; però si allò que adquireixes és el fitxer STL, aleshores te'l pots descarregar i redimensionar a voluntat, per portar-lo després a impressora 3D. Aquí a sota les veieu en 20mm:

No ens enganyéssim pas: el servei és indubtablement car; l'opció més econòmica és comprar el fitxer STL per imprimir-t'ho tu, i això ja costa 8 dòlars. La cosa s'enfila encara més si en demanes la miniatura física, i si la vols prepintada o en materials especials. D'altra banda, la seva llibreria d'accessoris és força extensa, però no prou per a miniatures històriques --lògicament, doncs el servei deu estar encarat sobretot a jugadors de fantasia o ciència-ficció. Així doncs, tant per preu com per fidelitat històrica, els jugadors de modalitats històriques hem de prendre'ns aquesta mena de servei amb certa prudència.

Nogensmenys, aquestes miniatures resulten ideals per a encarnar herois o líders singulars, que destaquin al camp de batalla per damunt del gruix dels teus exèrcits. En el cas de la meva penya, hem utilitzat aquestes figures en una partida de skirmish que el company Àlex va enregistrar a YouTube: https://youtu.be/9dfYF7uG98s. No us el perdeu!

Si les hem impreses i pintades en 15 i 20mm alhora, és perquè la majoria de figures que tinc d'aquest període són de 15mm; però, tot reconeixent que visualment lluirien molt millor al tauler de joc si fossin més grans, he començat a pintar-ne alguna d'aquesta mida també. I què millor que pintar totes dues versions alhora!