divendres, 20 de març del 2020

Mercedes-Benz W154


Mercedes-Benz W154 racing car
Minairons, escala 1/100

Aprofitaré aquestes setmanes d'obligat confinament per a treure la pols d'un projecte que vaig emprendre uns anys enrere, però que fins ara no us havia mostrat en aquestes pàgines: es tracta d'una col·lecció d'automòbils de competició a escala 1/100 del Grand Prix de 1938, que vaig començar a pintar poc després d'haver-los tret al mercat sota la meva marca Minairons miniatures. Es tracta de models de factura simple però ben detallada, composats per una carrosseria, dos eixos i quatre rodes de resina, i un pilot de metall.

El primer que us volia mostrar és el Mercedes-Benz W154, un dels vehicles que va dominar aquella competició. En aquella època, els automòbils no anaven pintats amb colors corporatius, sinó de nacionalitat; així, els italians eren vermells (ja sabeu d'on vé el color dels Ferrari), els francesos eren d'un blau mig (recordeu l'escuderia Renault?), verds eren els anglesos (penseu en Jaguar), de color blau fosc els escocesos, mentre que els alemanys foren blancs fins a l'adveniment del règim nazi, quan passaren a ser argentats (ara ja sabeu el per què del terme "silver arrows"). Com no podia ser altrament, per aquells anys els autos espanyols eren... vermells, grocs i vermells! (molt previsible).

N'he pintat dos en lloc de només un, pensant en un possible joc per equips. No hi ha gaire cosa a dir sobre la feina de pintura, excepte potser que aquí hi he aplicat un vernís sainat en lloc de mat. Les calcomanies són també de la meva marca.