dimecres, 18 de desembre del 2013

Tancs T-26 feixistes (encàrrec)


SCW Nationalist T-26 (commission)
Minairons i S-Model, escala 1/72 (=20mm)


Renoi, quant de temps sense escriure! Bé, anem a posar-hi remei. Us presento avui un conjunt de 4 tancs T-26 a escala 1/72 dels temps de la Guerra d'Espanya (1936-1939), que he pintat per comanda de P.F. --majoritàriament de la meva pròpia marca Minairons miniatures amb alguna excepció, com ara veureu.

El conjunt ha rebut primerament una capa d'imprimació en aerosol de Plastic Soldier Company, que ofereix l'avantatge de proporcionar la primera capa del color desitjat alhora que la imprimació. En aquest cas, lògicament, he triat l'aerosol de color verd rus. Un dels tancs s'ha deixat en aquest color, mentre que els altres tres s'han vist enriquits amb l'aplicació d'un camuflatge a base de taques de color sorra. El sostre d'algunes torretes ha estat pintat de blanc, amb la intenció de posar-hi després símbols d'identificació aèria en negre; una darrera torreta s'ha deixat amb el camuflatge original, doncs el símbol d'identificació aèria hi ha estat aplicat en blanc, com podeu veure a la foto de sota:

En tots els casos, la creu del sostre prové d'un antic joc de calcomanies d'aviació, mentre que les de les parets de la torreta són pròpies de Minairons. A un dels tancs hi he afegit també una figura de comandant, fabricada per AB Miniatures. La boina que el tanquista porta cofada és molt òbviament alemanya, més que no pas espanyola; però m'ha semblat que no seria tan important.

El proper tanc és una mica més difícil d'explicar: he combinat la carrosseria d'un T-26 de la firma xinesa S-Model amb el tren de rodament i el baix ventre d'un T-26 de Minairons, i al damunt l'hi he cofat una torreta de BT-7 de Pegasus. El petit Frankenstein ha estat completat amb uns quants elements de "stowage" de diverses procedències.

L'últim de la col·lecció és una altra mena d'experiment: el casc i el tren de rodament són de Minairons també, però no pas del model final de plàstic, sinó d'un dels prototips previs de resina. La torreta sí que és de plàstic. Novament hi he afegit uns quants elements de "stowage", amb la intenció de donar variabilitat afegida al conjunt.